Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Friends vs Relationship

Ας πούμε ότι υφίσταται μία κατάσταση, όπου υπάρχει μία παρέα (θα σε πω Α) και ένα μέλος της παρέας (θα σε πω Β) κάνει μία σχέση (θα σε πω Γ), και η Α δεν ταιριάζει με την Γ. Βασικά όχι απλά δεν ταιριάζει, σε βλέπει και αλλάζει δρόμο. Όπως καταλαβαίνεις είναι μία κατάσταση η οποία γεννά κάποια προβλήματα. Να η συνταγή για την κατάλληλη διαχείριση.

Αν είσαι στην Α μεριά : Βασικά πρέπει να κάνεις υπομονή. Όταν ένας φίλος/φίλη κάνει μία σχέση, έχει κάνει μία επιλογή την οποία εσύ πρέπει να την στηρίξεις. Το σημαντικότερο δε είναι να προσπαθήσεις να μείνεις αντικειμενικός. Δηλαδή αν ακούσεις ποτέ ότι υπάρχει πρόβλημα στη σχέση και σου ζητάτε η άποψη, γνώμη, συμβουλή θα πρέπει να την δώσεις ανεξάρτητα από την δική σου άποψη για το άτομο αυτό. Τις φορές που θα τύχει να συναντιέστε δεν θα πρέπει να κάνεις το οτιδήποτε το οποίο θα φέρει τον Β σε δύσκολη θέση, γιατί στην τελική είναι άτομο που αγαπάς.

Αν είσαι στη Β μεριά : Είσαι ο άνθρωπος που βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση, στην θέση που θα χρειαστεί να φέρεις τα πράγματα σε μία ισορροπία και να φερθείς διπλωματικά. Πρώτα θα πρέπει να διαχωρίσεις τα πράγματα, άλλο η παρέα σου και άλλο τα γκομενικά σου. Δεν θα πρέπει να πιέζεις τις καταστάσεις περισσότερο γιατί στο τέλος θα σκάσουν και θα σου γεννηθούν προβλήματα είτε στη μια πλευρά είτε στην άλλη. Στην τελική και τις δύο μεριές τις αγαπάς και δεν θα πρέπει να τις φέρνεις σε δύσκολη θέση. Πρέπει να καταλάβεις ότι μπορείς να έχεις και τα δύο, αλλά το καθένα ξεχωριστά. Δεν χρειάζεται να πάτε όλοι μαζί διακοπές, δεν χρειάζεται να βγαίνετε όλοι μαζί για καφέ συνέχεια, και κοινώς όσο το λιγότερο βλέπονται οι δύο μεριές τόσο το καλύτερο για σένα.

Αν είσαι στην Γ μεριά : Μανάρι μου σιριουσλι... Γκετ δε μινινγκ!!! Δεν ταιριάζουν όλοι οι άνθρωποι με όλους πως να το κάνουμε. Υπάρχουν τόσες αντίθετες μεριές, Άρης-Παοκ, Πανόραμα-Εύοσμος, Βανδή-Βίσση, έτυχε να είστε αλλού. Δεν τρέχει και κάτι να δεις τους φίλους της σχέσης σου μια φορά στο τόσο έτσι για τα τυπικά. ούτε και να αφήσεις την σχέση να βγαίνει μόνη της με την παρέα της χωρίς το καταπιεστικό να έρθω και εγώ; Καλά εσύ φίλους δεν έχεις; Δεν θέλεις να τους βλέπεις χωρίς την σχέση σου να πείτε και καμιά καφρίλα άνετα; Και το κυριότερο για να μην γίνεις εσύ τελικά το μεγαλύτερο πρόβλημα, ποτέ μα ποτέ όταν έχεις κάποιο πρόβλημα με την σχέση σου δεν πας να θάψεις την σχέση σου σε άλλα μέλη της παρέας της. Τότε τι να σου πω είσαι ντιπ ντογάνι.

Γενικότερη άποψη. Προσωπικά βρίσκω πολύ πιο υγιές να διαχωρίζεις τα πράγματα. Δεν σου λέω να γίνεις αντικοινωνικός, αλίμονο, ίσα ίσα που είναι αρκετά ενδιφέρον να γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους και να ανταλλάσεις απόψεις και τα κτλ. Αλλά όπως και να 'χει και οι φίλοι θέλουν να βλέπουν τους φίλους κάποιες φορές ιν πραιβετ, και η σχέση θέλει να βλέπει την σχέση ιν πραιβετ.

8 σχόλια:

g for george είπε...

Εγώ ένα ξέρω, εκ πείρας: οι (πραγματικές) φιλίες μένουν, οι (εφήμερες) σχέσεις περνούν.

Γι' αυτό, μια συμβουλή για το Γ, αν επιθυμεί να κρατήσει την σχέση. Κακιούλες για το Α και μπηχτές και ξυνισμένα μούτρα κάθε φορά που θα χρειαστεί να βγείτε όλοι μαζί, μόνο ένα αποτέλεσμα θα έχουν. Να ξενερώσει το Β σιγά-σιγά και μόλις περάσει ο έρως, άντε γειά.

Καλό πάντως είναι να ξέρεις *ο καθένας* την θέση του. Διότι αν δεν την ξέρει, θα την μάθει σύντομα.

Unknown είπε...

@ g for george
Γι αυτό σε αγαπάω!!!! :-)

partaki είπε...

g for george βασικά ναι οι πραγματικές φιλίες θα μείνουν. Το θέμα είναι απλά να αποφεύγεται η "κατινιά" και να μην δημιουργείς πρόβλημα σε ανθρώπους που αγαπάς.

partaki είπε...

bear έλα και δεν μπορώ σιρόπια

bunnysuicides είπε...

σωστά τα λες παρτάκι μου. δυστυχώς δε μπορούμε πάντα να κάνουμε το μαλάκα, και η υπομονή έχει τα όρια της.

@γου για γιώργο, κι εμείς να ξενερώσει το ΒΟΥ περιμένουμε, μπας και ησυχάσουμε.

King Mob είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
King Mob είπε...

Πολύ ωραίο το άρθρο σου,με έχει βασανίσει μια τέτοια περίπτωση τον τελευταίο χρόνο. Είμαι στην Α πλευρά αλλά όπως λέει και ο Κούνελος η υπομονή έχει και τα όρια της. Δεν πήρα, δεν πήρε, ξεκόψαμε οριστικά.
Μπορεί να ισχύει ό,τι λέει ο G for George. Να μην ήταν πραγματική φιλία...Συγχαρτήρια για το Blog τώρα το ανακάλυψα.

partaki είπε...

King Mob σε ευχαριστώ και καλως ήρθες. Είναι κρίμα πραγματικά να χάνονται έτσι φιλίες. Εγω είμαι αισιόδοξος για την δική μου, και λυπάμαι για την περίπτωση σου... αλλά c'est la vie