Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Να μην λες οτι δεν τα΄πα

Τζα.

Ψες που λες πήγα σ' ένα φορολογικό σεμινάριο. Πάρα πολύ ωραία περάσαμε στο μεταξύ μας, πάλι ήμουν ο πιο κουλ.

Έμαθα κάποια πράγματα που με κάναν να σκεφτώ, εξού και το ποστ, να σκεφτούμε μαζί.

Δεν θέλω να σε μπλέξω πολύ στα πως και τα γιατί, θα χαθείς, αλλά οι λίγοι που θα λάβουν φέτος πιστωτικό εκκαθαριστικό (δηλαδή να πάρει λεφτά πίσω) ας το κορνιζάρουν, θα κάνουν καιρό να ξαναδούν

1. Το αφορολόγητο έχει πέσει στα 5000 ευρώ και στους κάτω των τριάντα ετών 9000 ευρώ. Επικοινωνιακό τρικ. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι αν είσαι κάτω των 30 και βγάζεις 8900 ευρώ ( 635 τον μήνα) είσαι καλά (ναι είναι ειρωνικό). Αν όμως βγάζεις 9001 ευρώ (643 τον μήνα) θα νόμιζες, φυσιολογικά, ότι για αυτό το 1 ευρώ θα πλήρωνες φόρο. Λάθος. Γιατί άμα βγάζεις παραπάνω από 9000 ευρώ το αφορολόγητο σου πέφτει στα 5000 έτσι θα πληρώσεις φόρο για τα 4001 ευρώ. (ελπίζω να μη σε ζάλισα)

2. Και να βγάζεις κάτω από 9000 η 5000 έχουν αυξηθεί τόσο τα τεκμήρια (τύπου αμάξι, σπίτι κ.α.) είναι λίγο δύσκολο να σε αφήσουν εκεί.

3. Μέχρι πέρσι πλήρωνες τον φόρο σου κατά τον Σεπτέμβρη, μετά πλήρωνες την εισφορά αλληλεγγύης, κι αν είσαι και επαγγελματίας σου ερχόταν και το τέλος επιτηδεύματος. Φέτος με την κατάθεση της δήλωσης θα έρθουν όλα μαζί . 3 σε 1 νοικοκυρεμένα. Για αυτό αν έχεις σκοπό να τα πληρώσεις, άρχισε να κρατάς κάνα φράγκο στην άκρη, λίγο λίγο το αγγούρι

4. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η πρώτη προθεσμία των δηλώσεων είναι 15 Ιούνη (είναι αργά). Απλά να σου θυμίσω ότι τον Μάιο θα έχουμε εκλογές.

Γενικότερα συμβαίνουν πολλά παράδοξα, όπως κατάργησαν το επίδομα των πολυτέκνων (τύπου όχι άλλοι Έλληνες) αλλά και τον φόρο πολυτελείας στα ακριβά αυτοκίνητα (τύπου αγόραζε αμάξια από τον Γερμανό). Οι φορολογίες των μικρών εισοδημάτων έχουν αυξηθεί ενώ των μεγάλων επιχειρήσεων όχι. Αυξήθηκαν οι φόροι και τα τέλη, μειώθηκαν οι μισθοί, πως αλλιώς θα έρθουν βέβαια οι πολυεθνικές ως σωτήρες μετά από ένα χρόνο και θα μας προσλαμβάνουν με 550 ευρώ και θα τους λέμε και ευχαριστώ. Ρε παιδί μου μέχρι τώρα η φορολόγηση υπήρχε τύπου πληρώνω για να έχω την παροχή παιδείας, υγείας κ.τ.λ. Όλο αυτό το σκηνικό εμένα μου κάνει φορολόγηση για να πληρώνω την Μέρκελ και τις πολυεθνικές της χώρας της.

Όλα αυτά σου τα λέω γιατί έχουμε εκλογές τον Μάιο. Ποιον θα ψηφίσεις δεν ξέρω, αλλά έχω μία συμβουλή να σου δώσω. Ένα μήνα πριν ρίξεις το χαρτάκι στην κάλπη, εκεί κατά Απρίλη, μάζεψε τα άλλα χαρτάκια σου και είτε κάνεις μόνος σου την δήλωση είτε την πας στον λογιστή σου, κοίτα λίγο την εκκαθάριση του φόρου σου και δες πόσο θα βγει.

Αφού την δεις τότε αποφάσισε αν θα ψηφίσεις ξανά ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να'σαι καλά μας έκανες την καρδιά περιβόλι :PPP

σ'αγαπάμε όμως,και να γράφεις συχνότερα (όχι για τέτοια θέματα,φτου κακα)

Ανώνυμος είπε...

το αγγούρι μεγάλωσε φέτος. την βάψαμε. τον Μάϊο θα σε χρειαστώ, ξεπερνώ τα 9000 ευρώ.

αναμνησιολόγιον είπε...

Λοιπόν, να σου που την αλήθεια δεν διάβασα την ανάρτηση γιατί δεν είναι η ώρα για τέτοια... κι απ' ότι κατάλαβα από τα παραπάνω σχόλια ίσως και καλύτερα :) Απλώς στάθηκα να σου γράψω κάτι σαν και το... "που είσαι βρε εσύ; Που χάθηκες;".

partaki είπε...

χάθηκα ο άτιμος χάθηκα.