Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Μια αγαπημένη οικογένεια

Πάει καιρός τώρα που θέλω να γράψω για το εργασιακό μου περιβάλλον στο οποίο βρίσκομαι τα τελευταία 3,5 χρόνια. "Είμαστε μια πάρα πολύ δεμένη ομάδα, έχουμε πολύ καλή χημεία και αυτό νομίζω ότι βγαίνει και στον κόσμο" not.

Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα ότι ήταν σημαντικά εκεί μέσα ήταν ο χρόνος. Για να καταλάβεις στο γραφείο δεν μιλάμε. -Καλημέρα -Καλημέρα -Τι κάνεις -Καλά Εσύ -Καλα. Οποιαδήποτε άλλη ανάπτυξη προσωπικής επαφής απαγορεύεται. Γιατί λέει εκεί μέσα δεν είμαστε για να κάνουμε φίλους, αλλά για να δουλεύουμε. Ούτε ριάλιτι να ήμασταν. Αλλά μπορούμε να μιλάμε για την δουλειά, όσο πιο περιεκτικά μπορούμε βέβαια. Και στα παιδιά της πρακτικής θα πρέπει να τα μαθαίνουμε τα απολύτως απαραίτητα, οτιδήποτε τους μάθουμε το οποίο δεν θα το χρησιμοποιήσουν θεωρείται χάσιμο χρόνου.

Μουσική δεν ακούμε. Γιατί αποσπάτε ο νους μας. 8 ώρες ακούς μόνο πλήκτρα, και τηλέφωνα.

Όταν πρωτοπήγα εκεί κάναμε 1 διάλειμμα ενός τετάρτου για να κάνουμε ένα τσιγάρο στο οκτάωρο. Αυτό μετά από 3 μήνες περίπου απ' όταν πήγαμε εμείς κόπηκε. Γιατί λέει χάνουμε χρόνο. Μέχρι να βγεις, να κάνεις το τσιγάρο, να ξαναμπείς, να ξανασυγκεντρωθείς πάει η προθεσμία την χάσαμε.

Μια κοπέλα που δούλευε εκεί, μια φορά ρωτούσε σε έναν πελάτη του γραφείου δικηγόρο, τι ακριβώς είναι το πληρεξούσιο. Μετά από λίγες μέρες η κοπέλα έμαθε ότι το αφεντικό μου πήρε τηλέφωνο τον δικηγόρο και του είπε να μην απασχολεί πολύ ώρα το προσωπικό του. Ο δικηγόρος έπαψε να είναι πελάτης.

Σε άλλη φάση ένα παιδί καταλάθως είχε τρακάρει έναν πελάτη (ελαφρά). Όταν τον ξαναείδε στο γραφείο άρχισε να του λέει συγνώμη και ψιλοκάναν πλάκα για αυτό το σκηνικό. Μετά φώναξε το αφεντικό μου τον υπάλληλο αυτό και του είπε ότι δεν σε πληρώνω για να κάνεις χαβαλέ με τους πελάτες.

Είχα και πολλούς συναδέλφους όλα αυτά τα χρόνια. Κανείς δεν μπορούσε να αντέξει για πολύ καιρό. Μόνο δύο αντέξαμε. Συνολικά έχουν έρθει και έχουν φύγει 11 άτομα. Επίσης τα αφεντικά μου έχουν και ένα θέμα με όσους έχουν πτυχίο. Δεν το προτιμούν. Επειδή δεν έχουν κι οι ίδιοι. 2 από τα 9 άτομα ήταν κοπέλες από την Αρμενία. Θεωρήθηκαν κατάλληλες υποψήφιες για την θέση. Δεν είχαν γνώση του αντικειμένου, δεν είχαν καμία προϋπηρεσία,δεν ήξεραν υπολογιστή, δεν ήξεραν να γράφουν ελληνικά. Συγχαρητήρια την πήρες την δουλειά. Δεν είμαι ρατσιστής ρε παιδί μου, με τις κοπέλες μια χαρά τα πήγαμε, και έχουμε κρατήσει και κάποια επαφή. Αλλά οποιοσδήποτε συνάδελφός μου είχε τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ασχέτου προέλευσης, θα μου δημιουργούσε πρόβλημα (όχι δεν φταίω εγώ που έφυγαν)

Επίσης έχουμε και ένα θέμα με την οικονομία. Καταρχάς το χαρτί. Αν ένα φύλλο Α4 το χρησιμοποιήσουμε και δεν το χρειαζόμαστε άλλο το πετάμε. Τι κάνεις; Το πετάω; ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΟΣ; Όχι βέβαια, το γυρίζεις από την άλλη και το χρησιμοποιείς ξανά. Τα χαρτιά αυτά θα τα ονομάζεις πρόχειρα. Στο γραφείο όλα μας τα αρχεία τα έχουμε σε πρόχειρα χαρτιά. Όταν τα πάμε σε δημόσιες υπηρεσίες απλά τους δείχνουμε ποια είναι η καλή μεριά, αυτοί απλά μας κοιτάν σαν γυφτάκια. Ευτυχώς που δεν κάνουν το ίδιο και για το χαρτί υγείας... Φαντάζεσαι; Αυτό, γιατί έχω και οικολογική συνείδηση, το πήρα πιο ελαφρά, απλά τους επέβαλα αφού χρησιμοποιήσουμε και τις δύο μεριές να τα κάνουμε ανακύκλωση. Δέχτηκαν γιατί θα έπαιρναν λεφτά πίσω.

Η αποκορύφωση ήρθε όταν η αφεντικίνα μου είχε ένα βαζάκι καφέ για εσπρέσο τον οποίο δεν τον έπινε κανείς. Ε, για να μην μείνει τον έριχνε λίγο λίγο στον δικό μου τον καφέ. Τον στιγμιαίο. Στην αρχή νόμιζα απλά ότι δεν πετύχαινα τον καφέ. Σε κάποια φάση παρατήρησα ότι ο καφές μου είναι δικολόρε. Άρχισα να ρίχνω κι εγώ λίγο από τον δικό μου τον καφέ στον δικό της, τον ντεκαφεινέ.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χαααχα

καλά περνάτε ρε,μπράβο

ο θρίαμβος της ματζιριάς (*είπε,και μετά αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει ούτε ένα ευρώ στην άκρη)

efou είπε...

πωπω χαρά στοκ ουράγιο σου ρε παρτάκι!

efou είπε...

χμμμμμ χαρά στοκ να έχεις όταν πηγαίνεις στη δουλειά για να μη σε παίρνει από κάτω! :-Ρ

partaki είπε...

kihli φανταστικά σου λέω... έρχεσαι?

efou έχε χάρη που μου αρέσει αυτό που κάνω. αλλιώς ούτε στοκ ούτε τίποτα.

joaki είπε...

Θεός αγάπη, Εύγε!!!! Και να φανταστείς ότι σε κάποια φάση που έψαχνα για δουλειά ήθελα να έρθω κιόλας...

sCaTterBraiN είπε...

απαπαπα τι μαλάκες είναι αυτά τα αφεντικά σου;!; βέβαια το σημαντικό είναι ότι σου αρέσει αυτό που κάνεις. κορυφαίο αυτό με τον καφέ χαχαχαχα
(δεν είμαι κατά τις τσιγκουνιάς για πρώτες ύλες κλπ, αλλά αυτοί είναι τσιγκούνηδες και συναισθηματικά).
;-)
καλό σκ!

Hfaistiwnas είπε...

Πάει θα την έκανες νευρικιά! χααχαχαχαχα!
Μα τι δουλειά είναι αυτή πια; Πολύ καταπιεστικοί! Πως να αποδώσει μετά ο υπαλληλος;;;

Ανώνυμος είπε...

τον ταμτάκο έχεις για αφεντικό???μου αρέσει που είχα έρθει στο γραφείο και άφησα και βιογραφικό. ξου ξου ξου μακριά από εδώ.

mahler76 είπε...

αυτό με τα χαρτιά κι εγώ το κάνω. Κάθε τι εκτυπώνεται και από τις 2 πλευρές και όπου υπάρχει χώρος γράφω και με στυλό. Επίσης κατάλαβα που δουλεύεις χχαχαχαχα

partaki είπε...

Joaki από μακριά κι αγαπημένη...

sCaTterBraiN Ναι είναι λίγο γιούχου...Καλό ΣΚ

Hfaistiwna όντως ρε φίλε τώρα το θυμήθηκα. χαχαχαχα. Το είχα σταματήσει μετά από καμιά βδομάδα γιατί παρατήρησα ότι άρχισε να έχει νεύρα. lol

Ανώνυμε lol

mahler76 αφού κατάλαβες την επόμενη φορά που θα περνάς από εκεί κοντά φέρε μου κι ένα φραπέ γλυκό με γάλα (χωρίς εσπρέσο);-P

mahler76 είπε...

εννοώ σε τι κλάδο βρε όχι που ακριβώς χαχαχα

partaki είπε...

έλα ρε...και θα είχε πλάκα...

xaderfi είπε...

τελικα τσιγκουνης γενιεσαι η γινεσαι γιατι με απασχολει και μενα πολυ αυτο το θεμα αυτον τον καιρο απ οτι ξερεις... μηπως εχουν επηρεαστει απο το μοτο της saturn η τσιγκουνια ειναι μαγκια?

ιμερος είπε...

καλα κουραγια !

partaki είπε...

Xaderfi γεννιέσαι θαρρώ

ίμερος βρε καλως τον...σ' ευχαριστώ

Leviathan είπε...

xaxa fovero auto me to kafe...e de pame kala...emena pali ti kolliti mou tin ipoxreose i afedikina tis na allaxei kourema kai profil genika...kali evdomadaaaa!

g for george είπε...

Αυτό το πιστεύω κι εγώ, ότι δεν είμαστε στην δουλειά για να κάνουμε φιλίες. Τώρα που το σκέφτομαι, θα ήμουν τέλειος υποψήφιος για ριάλιτι.

Βέβαια.. αν σκεφτείς ότι την καλύτερή μου φίλη την γνώρισα στην δουλειά..

bunnysuicides είπε...

δεν είναι θέμα που το ξεπετάς με ένα ποστ, απαιτούμε δεύτερο με θέματα θρησκευτικού και οικογενιακού περιεχομένου, και μην ξεχάσεις να πεις για το wallpaper με το δοκάρι. παρακαλώ.

Emmanouela είπε...

αχαχαχαχ!!! Αυτό με τα χαρτιά το κάναμε στην παλιά μου δουλειά, όπως και πολλά άλλα κουφά!!! Αλλά τόσο αυστηρό περιβάλλον στις σχέσεις συναδέλφων, δεν έχω ξανακούσει!!Μήπως εργάζεσαι σε Τεχνική εταιρεία? Αυτοί είναι όλοι τους τρελοί!! Απορώ πώς άντεξες εσύ!!!

partaki είπε...

Levi μόνο αυτό μου έλειπε

g for george με την στρατηγική σου τα 50 είναι δικά σου...στάνταρ

Κούνελε το σκεφτόμουν, αλλά να το ξεκατινιάσω τελείως? ντρέπομαι

Emmanouela όχι κούκλα μου λογιστής είμαι...έχουμε και εμείς τα δικά μας κουλά. μάκια

Ανώνυμος είπε...

δοκάρι?????τι έγινε με το δοκάρι??????????????????ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ, ΚΙ ΑΛΛΟ, ΚΙ ΑΛΛΟ!!!!!!!!!!!!!!

lemonostiftis είπε...

κρίμα που περνάτε τόσο "καλά" με τους υποχρεωτικά συστεγαζόμενους εργαζόμενους (aka συναδελφους) αλλα να 'σαι καλά που μ'έκανες και γέλασα.