Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Backstage

Που λες τα πράγματα είναι λίγο φλου ακόμα στην ομάδα. Το καλό είναι ότι διαλέξαμε έργο. Θα ανεβάσουμε "Το σώσε" του Μαικλ Φρειν. Καλό έργο, μία φαρσοκωμωδία είναι, δεν περνάει κάποιο μήνυμα (δυστυχώς για μένα), έχει σαν σκοπό του απλά να γελάσει ο κόσμος. Να μου πεις βέβαια στην καθημερινότητα μας σήμερα, καμιά φορά χρειάζεται να βλέπεις και κάτι που θα σε κάνει απλά να περάσεις καλά, χωρίς να σε προβληματίσει παραπάνω.

Υπάρχουν κάποια θέματα ακόμα. Για παράδειγμα στην ομάδα στην αρχή ήμασταν 12 άτομα, μετά γίναμε 15, μετά γίναμε 18 και την Πέμπτη που θα γινόταν η διανομή φτάσαμε τους 20. Μπαινοβγαίνει συνέχεια κόσμος, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτό, καθώς το έργο έχει μόνο 9 ρόλους. Τουλάχιστον οι άντρες είμαστε 7 και οι αντρικοί ρόλοι είναι 5. Στις κοπέλες είναι το θέμα που είναι καμιά δεκαπενταριά και οι ρόλοι είναι 4. Αλλά από ότι κατάλαβα θέλει να δοκιμάσει κάποια πράγματα πριν αποφασίσει οριστικά που θα δώσει τους ρόλους. Βέβαια θα μου πεις γιατί δεν διάλεξε ένα έργο με πιο πολλούς ρόλους... Και αφού διάλεξε ένα έργο με τόσους λίγους, γιατί συνεχίζει να φωνάζει κόσμο... Έλα μου ντε! Θα δείξει. Θα κάνει πάντως και διπλές διανομές. Δηλαδή, επειδή θα παίξουμε αρκετές παραστάσεις, ένα ρόλο στη μία παράσταση θα τον παίζει ένας, στην άλλη άλλος. Πάντως είμαι λίγο επιφυλακτικός με το όλο θέμα.

Για να σου δώσω λίγο να καταλάβεις τι γίνεται στο έργο. Είναι μία επαγγελματική θεατρική ομάδα, οι οποίοι ανεβάζουν μία παράσταση και κάνουνε τουρνέ. Στο έργο παρουσιάζεται η γενική πρόβα των ηθοποιών αυτών (1η σκηνή), το τι συμβαίνει στα παρασκήνια του έργου (2η σκηνή) και τι συμβαίνει μπροστά στην σκηνή (3η σκηνή), ενώ και στα τρία μέρη τα πάντα πάνε κατά διαόλου. Το έργο είναι δύσκολο γενικά να παιχτεί, γιατί έχει υψηλές απαιτήσεις, και από άποψη σκηνικών αλλά και από άποψη συγχρονισμού των ηθοποιών. Σε προκαλεί ρε παιδί μου, όταν το διαβάζαμε φώναζε το κείμενο "αν τολμάς ανέβασε με". Το έργο έχει γίνει και ταινία, την Τρίτη το είδαμε. Ξεκαρδιστικό, αλλά ψιλοπελαγώσαμε όλοι γιατί έχει πάρα πολλές απαιτήσεις.

Προς το παρόν εμένα μου έδωσε τον Γκόρντον (και λέω προς το παρόν γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα). Αχ, είμαι πολύ γαμάτος. Ο Γκόρντον είναι ηθοποιός κοντά στα 50 τύπου, ο οποίος είναι αλκοολικός, και υποδύεται ένα διαρήκτη. Δηλαδή εγώ, θα παίξω έναν πενηντάρη αλκοολικό ηθοποιό που υποδύεται έναν εβδομηντάρη διαρρήκτη. Ναι παράξενο, αλλά αυτή είναι η πρόκληση. Οι άλλοι μου λένε ότι τα πάω καλά, αλλά δεν ξέρω ακόμα..

Ίδωμεν

14 σχόλια:

ιμερος είπε...

καλα θα τα πας !!!!!
καλο σκ !!!

sCaTterBraiN είπε...

το έργο τα σπάει - έχω ακούσει ότι αν πετύχει η παράσταση ο κόσμος σπαρταράει από τα γέλια. αυτό με τη διανομή είναι ένα θέμα, αλλά σου έχω εμπιστοσύνη
;-)
φιλιά!

mahler76 είπε...

κρέας θα δείχνετε???

partaki είπε...

ιμερος καλό σκ!!!

sCaTterBraiN ναι ένα άγχος το έχω...σε ευχαριστώ

mahler76 αν έρθεις να με ενημερώσεις να εμφανιστούμε με τα εσώρουχα

mahler76 είπε...

εσώρουχα???? γιατί σε εκκλησία θα το ανεβάσετε το έργο???? Lose it all baby!!!!

partaki είπε...

οκ αλλά θα πρέπει να μας πάρεις πριβέ.

Emmanouela είπε...

Κοίτα, έχει μια λογική το ότι παίρνει ακόμα κόσμο, γιατί ακόμα δεν έχετε ξεκινήσει πρόβες να δει πώς τα πάτε και ποιοι τελικά μπορούν να τα καταφέρουν. Ας έχει και μερικούς καβάτζα γιατί μπορεί κάποιος να τα παρατήσει στη μέση και μετά να μείνει ξεκρέμαστο το έργο! Μπράβο σου παρτάκι, θα τα καταφέρεις! Ο καλός ο ηθοποιός στα απαιτητικά έργα φαίνεται!! Αν έρθετε τουρνέ Αθήνα, ενημέρωσέ μας!!!!

partaki είπε...

Δεν το κόβω ρε συ. Δημοτική ομάδα είναι. Αλλά έτσι και κάτσει κανα σκηνικό, φυσικά και θα σας πρήξω στα ποστ...;-P

Leviathan είπε...

mia xara 8a ta pas!!!! kalo sou vradi! kiss!

Hfaistiwnas είπε...

Ελπίζω να έχετε καλούς μακιγιέρ να σας κάνουν και να δείχνετε και μεγαλύτεροι... χεχε!
Δεν ξέρω από θέατρο, αλλά όπως τα λες μάλλον θα μας πεις και άλλες αλλαγές στο μέλλον...
Κοίτα να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις!!!

partaki είπε...

Leviathan σε ευχαριστώ για την θετική ενέργεια!!!

Hfaistiwnas ναι είναι που είμαι και μπουμπούκι εγώ..απ'ολα θα βρούμε

m1rto είπε...

Θα τα πας τέλεια! Να ενημερώσεις να ρθούμε να σε δούμε!!!
Επίσης μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον το σενάριο, θα πάρω να το διαβάσω!

Leviathan είπε...

kalo vradi na exeis!! :)

Ανώνυμος είπε...

καλή επιτυχία!