Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Μόνο Παναντόλ


Που λες η Τσικνοπέμπτη είναι η αγαπημένη μου γιορτή. Και τα Χριστούγεννα είναι κιτς αλλά μου φέρνουν και λίγο μελαγχολία. Και το Πάσχα τρως αλλά υπάρχει και η καταναγκαστική οικογενειακή συγκέντρωση. Στην δουλειά με έχουν μάθει πια, κάθε Τσικνοπαρασκευή εγώ έχω άδεια. Και να μην είχα δηλαδή θα δήλωνα άρρωστος (έχει συμβεί δις).

Τσικνοπέμπτη όλη η πόλη μεθυσμένη, να τριγυρνά μασκαρεμένη, λίγο πιο ελεύθερη από ταμπού, να μιλάνε όλοι με όλους και να κάνουν χαζά. Έτσι και εμείς, μία παράδοση που την ξεκινήσαμε από δευτέρα λυκείου και την κρατάμε μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο μασκαρευόμαστε πάμε σε μια ταβέρνα την μετατρέπουμε σε κλαμπ, και άμα έχουμε όρεξη συνεχίζουμε.

Στον ενεργητικό της Τσικνοπέμπτης έχω :Γουρούνα πριγκίπισσα, νεκρός, νταβατζής, συμπεθέρα, ακρίδα, ξωτικό, τσιρλίντερ. Α και κινέζα πουτάνα που ντύθηκε ουράνιο τόξο. Έχει κάτι από θέατρο αυτό, ίσως για αυτό το αγαπάω τόσο. Ξέρεις τα καλύτερα μασκαρέματα δεν είναι αυτά που νοικιάζεις στολή. Ποτέ μου δεν νοίκιασα κάτι. Αγοράζεις ένα δύο αξεσουάρ και το στολίζεις με άλλα πράγματα, καθημερινά, όχι απαραίτητα δικά σου.

Πήγαμε Τρίτη για ψώνια και βρήκα μία μάσκα πίθηκου. Καταλαβαίνεις κάτι μου έκανε (βλέπε άβαταρ). Καφέ-κίτρινα ρούχα, μια ζώνη για ουρά, ένα κουκλάκι μπανάνα και πήγα στον φου να ντυθούμε παρέα. Με κορόιδευε. Ντύθηκα λέει κίτρινη ανάποδη μπλούζα. Έβαψα μαύρα μάτια, μπαμπάκι στα αυτιά και ένα Χ στο στόμα. Έγινα ο δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω. Βέβαια όταν δεν φορούσα την μάσκα ντυμένος στα κίτρινα και με το Χ έλεγα ότι ντύθηκα ραδιενέργεια.

Ταβέρνα ποτό ποτό ποτό και φαί. Φέτος ήταν λίγο πιο ξενέρωτα εκεί αλλά το σώσαμε μετά. Χορός και μεθύσι παντού, να ήταν από μια μεριά ο Διόνυσος θα δάκρυζε από χαρά. Μετά 8μπολ που είχε ντισκοπάρτυ. Χορός χορός παντού.

Αυτό έχει η Τσικνοπέμπτη. Ντύνεσαι, δεν σε αναγνωρίζουν, μεθάς και απελευθερώνεσαι. Από ότι έχω ακούσει, μέσα στα έθιμα της χώρας αυτής, στην Καστοριά έχουν τα ραγκουτζάρια (νομίζω). Δεν είναι τυχαίο που μετά από κανα μήνα παρατηρείται το μεγαλύτερο ποσοστό εκτρώσεων εκεί. Πιες βρε μαλάκα, πιες και πήδα αλλά φόρα το γαμήδι το σκουφάκι.

Το χειρότερο της επομένης είναι ο συνδυασμός που έχεις πονοκέφαλο και θες επειγόντως παυσίπονο αλλά δεν μπορείς να πάρεις γιατί ανακατεύεσαι. Άσε με...

5 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Ποτέ δεν γιόρτασα Τσικνοπέμπτη, άντε κάνα φαί και καφέ τα γνωστά δηλαδή! Έχω να ντυθώ χρόοοοοονια!!! Παιδί μη σου πω!
Στην Καστοριά, τα Ραγκουτσάρια είναι 5-7 Ιανουαρίου, και όντως είναι αποκριάτικο το όλο σκηνικό.. εδώ δεν γιορτάζουν με ντυσίματα αυτό το καιρό..
Καλό ΣΚ!
Και του χρόνου!!!

g for george είπε...

"Α και κινέζα πουτάνα που ντύθηκε ουράνιο τόξο. Έχει κάτι από θέατρο αυτό, ίσως για αυτό το αγαπάω τόσο. Ξέρεις τα καλύτερα μασκαρέματα δεν είναι αυτά που νοικιάζεις στολή. Ποτέ μου δεν νοίκιασα κάτι. Αγοράζεις ένα δύο αξεσουάρ και το στολίζεις με άλλα πράγματα, καθημερινά, όχι απαραίτητα δικά σου".

Θέλω να μου πεις ποια είναι αυτά τα δύο αξεσουάρ που αγόρασες και τα συνδύασες με δικά σου για να ντυθείς Κινέζα πουτάνα!

ιμερος είπε...

τι παρτυ ανιμαλ θα εισουν αν δεν γιορταζες και τις αποκριες ?
καλη συνεχεια !!!

iliokamenos είπε...

μπα για μένα το χειρότερο ήταν όταν ήθελα να ξεράσω και να ενεργηθώ..ταυτόχρονα..

partaki είπε...

Hfaistiwna έχω έρθει πολλές φορές Καστοριά καμιά δεν τα γιόρτασα. Άσε με...

g for george το ρύζι

ιμερος έλα μου ντε.

iliokamenos αυτό θα πει κακό timing